FAQ

Wat is OR Live eigenlijk?

OR Live is het grootste vakevenement voor medezeggenschappers in Nederland, een jaarmarkt voor ondernemingsraden, commissies, ambtelijk secretarissen en andere bij medezeggenschap betrokken partijen. Tijdens OR Live hebben bezoekers de keuze uit ruim 80 presentaties en kunnen zij kennis maken met zo’n 20 aanbieders van OR-diensten, zoals advocatenkantoren, adviesbureaus, opleidingsinstituten en opleidingsaccommodaties.

Welke extra maatregelen heeft de organisatie van OR Live genomen in verband met corona?

Voor het bezoek gelden uiteraard de richtlijnen van het RIVM (was je handen stuk en houd 1,5 meter afstand) en de regels van de Fokker Terminal. Alle bezoekers zullen deze regels moeten opvolgen. Wij zullen hier ook op toezien, want veiligheid staat voorop. Dit zijn de maatregelen die wij hebben genomen:

 1. Bij het betreden van de Fokker Terminal ben je verplicht je handen te ontsmetten.
 2. Door de anderhalvemetersamenleving kunnen we maximaal 21 bezoekers tegelijk in hal ontvangen. Om te voorkomen dat je in januari lange tijd buiten in de kou moet wachten, gaan we werken met timeslots voor de entree.
 3. Omdat door corona de capaciteit van de Fokker Terminal beperkt is, moet je bij je aanmelding aangeven of je OR Live ‘s ochtends, ‘s middags of beide bezoekt.
 4. Voor de deelnemers aan het Mainstage OR maken we een uitzondering. Deelnemers aan het congres zijn voor de hele dag uitgenodigd.
 5. Om de afstand van anderhalvemeter zo goed mogelijk te waarborgen, hebben we verplichte looproutes. De richting van de looproutes staan duidelijk aangegeven op de beursvloer.
 6. Het workshopprogramma is ‘s ochtends hetzelfde als ‘s middags. Zowel ‘s ochtends als ‘s middags kan je maximaal drie workshops volgen.
 7. Elke deelnemer die workshops wil volgen, is verplicht zich vooraf via onze website voor de betreffende workshops in te schrijven. Geen registratie voor een workshop is geen toegang.
 8. Wij bieden alle workshop ook digitaal aan, mocht je nog andere workshops willen bijwonen, dan kan je die via onze website op een ander moment op je laptop, tablet of telefoon volgen.
 9. Onze ervaring is dat de ochtenden drukker zijn dan de middagen. Om de bezoekersstroom te reguleren geldt er voor de ochtend een kleine toeslag.
Wat kost deelname aan OR Live?

De prijs is afhankelijk van het moment van de inschrijving. Hoe vroeger je je inschrijft, des te voordeliger is jouw deelname! De prijzen voor OR Live Basis zijn:

 • OR Live Basis – Ochtend € 80
 • OR Live Basis – Middag € 70
 • OR Live Basis – Hele dag € 145

Wil je ook het hoofdprogramma van OR Live volgen, boek dan een ticket voor MainStage OR (incl. toegang tot OR Live Expo & workshops).

Wat is MainStage OR?

MainStage OR is het hoofdprogramma van OR Live. Op dit hoofdpodium kun je luisteren naar spraakmakende casussen uit de wereld van de medezeggenschap. Let op: Voor MainStage OR moet je apart reserveren.

Waar en wanneer vindt OR Live 2021 plaats?

OR Live 2021 vindt plaats op woensdag 13 oktober in de Fokker Terminal in Den Haag. Het adres is Binckhorstlaan 249 2516 BB  Den Haag.

Wat zijn de openingstijden voor bezoekers?

De openingstijden voor bezoekers zijn van 09.30 tot 15.30 uur. Let op: voor bezoekers met een ticket voor OR Live Compleet geldt een andere openingstijd, dit programma begint om 09.00 uur.

Is er catering tijdens OR Live?

Ja, maar in verband met corona is het handig als je bij je inschrijving meteen je lunch bestelt. Zo voorkomen we lange rijen en wachttijden voor de counters bij de terrassen. De kosten voor de lunch bedragen € 15,00 exclusief btw.

Hoe bereik ik de Fokker Terminal met de auto of met het openbaar vervoer?

Voor een uitgebreide routebeschrijving kun je de website van de Fokker Terminal raadplegen.

Bus 26 vanaf Holland Spoor of bus 28 vanaf Den Haag CS? In ongeveer 5 minuten ben je bij de Fokker terminal. Utstappen bij halte Zonweg, loop terug naar de Binckhorstlaan, steek over en volg het voetpad aan uw linkerhand. De Fokker Terminal ligt aan de achterzijde van het bouwterrein.

Waar kan ik parkeren tijdens OR Live?

Kom je met de auto, dan kan je parkeren op het parkeerterrein van de Fokker Terminal. Er zijn veel parkeerplaatsen, maar om het parkeerterrein optimaal te benutten verzoeken we je vriendelijk de instructies van de parkeerwachten op volgen. De kosten voor een uitrijkaart bedragen € 10,00 inclusief btw. Je kunt de uitrijkaarten van tevoren bijbestellen of ter plekke bij de infobalie kopen, pinnen is mogelijk.

Wat zijn de voorzieningen voor minder validen?

OR Live is gedeeltelijk toegankelijk voor minder validen en rolstoelgebruikers. De beursvloer en workshops op de begane grond zijn volledig rolstoelvriendelijk. LET OP: sommige workshops bevinden zich op de eerste etage. Deze zijn niet goed toegankelijk voor mindervaliden.

Ik ben iets vergeten/kwijtgeraakt tijdens een bezoek aan OR Live, Waar kan ik terecht?

Gevonden voorwerpen worden verzameld bij de informatiebalie bij de entree, waar je ze tijdens de openingstijden kunt afhalen. Let wel, Performa is niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van de eigendommen.

Waar kan ik mijn jas ophangen?

Bij de entree van de Fokker Terminal is een onbewaakte garderobe. Hier kunt je jouw jas en tas ophangen. De organisatoren zijn niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van jouw eigendommen.

Ik ben geinteresseerd in een partnerschap van OR Live, kan dat?

Bent u geïnteresseerd in een partnerschap van OR Live 2021? Neem dan contact op met Performa op 070-3107011.