FAQ

Wat is OR Live eigenlijk?

OR Live is het grootste vakevenement voor medezeggenschappers in Nederland, een jaarmarkt voor ondernemingsraden, commissies, ambtelijk secretarissen en andere bij medezeggenschap betrokken partijen. Tijdens OR Live hebben bezoekers de keuze uit ruim 80 presentaties en kunnen zij kennis maken met zo’n 20 aanbieders van OR-diensten, zoals advocatenkantoren, adviesbureaus, opleidingsinstituten en opleidingsaccommodaties.

Wat kost deelname aan OR Live?

De prijs is afhankelijk van het moment van uw inschrijving. Hoe vroeger u zich inschrijft, des te voordeliger is uw deelname! De prijzen voor OR Live Basis zijn:

 • Inschrijven t/m 15 juli: € 100
 • Inschrijven t/m 15 september: € 125
 • Inschrijven t/m 9 oktober € 150

Wilt u ook het hoofdprogramma van OR live volgen, boek dan een ticket voor Mainstage OR (incl. toegang tot OR Live Expo & workshops):

 • Inschrijven t/m 15 juli: € 250
 • Inschrijven t/m 15 september: € 300
 • Inschrijven t/m 9 oktober € 350
Wat is Mainstage OR?

Mainstage OR is het hoofdprogramma van OR Live. Op dit hoofdpodium kunt u luisteren naar spraakmakende casussen uit de wereld van de medezeggenschap. Let op: Voor Mainstage OR moet u apart reserveren.

Waar en wanneer vindt OR Live 2019 plaats?

OR Live 2019 vindt plaats op woensdag 9 oktober in de Fokker Terminal in Den Haag. Het adres is Binckhorstlaan 249 2516 BB  Den Haag

Wat zijn de openingstijden voor bezoekers?

De openingstijden voor bezoekers zijn van 10.00 tot 16.00 uur. Let op: voor bezoekers met een ticket voor OR Live Compleet geldt een andere openingstijd, dit programma begint om 09.00 uur.

Is er catering tijdens OR Live?

Jazeker, op het OR Live terras kunt u tegen betaling altijd terecht voor een heerlijke lunch of een kopje koffie of thee. Wilt u met uw inschrijving meteen alles geregeld hebben? Zodat de factuur voor alle andere onkosten direct bij de administratie terecht komt en u achteraf geen losse bonnetjes hoeft te declareren?  Voor € 22,50 exclusief btw heeft u een catering-pakket. Het catering-pakket bevat consumptiebonnen voor 1 x medium espresso, cappuccino of (verse munt)thee, een lunch bestaande uit 2 luxe broodjes (1x gezond, 1x keuze uit zalm, brie, beenham), een glas melk/karnemelk/bio sap en een frisdrank.

Wat houdt het catering-pakket in?

Wilt u met uw inschrijving meteen alles geregeld hebben? Zodat de factuur voor alle nadere onkosten direct bij de administratie terecht komt en u achteraf geen losse bonnetjes hoeft te declareren?  Voor € 22,50 exclusief btw heeft u een catering-pakket. Het pakket bevat consumptiebonnen voor 1 x medium esspresso, cappuccino of (mint) thee, een lunch bestaande uit 2 luxe broodjes (1x gezond, 1x keuze uit zalm, brie, beenham), een glas melk/karnemelk/bio sap en een frisdrank.

Is OR Live toegankelijk voor iedereen?

OR Live is toegankelijk voor iedereen die betrokken is bij de medezeggenschap in organisaties. OR Live is niet gratis maar wel goedkoop. Afhankelijk van wanneer u zich inschrijft kunt u al deelnemen vanaf € 90.

 • Inschrijven t/m 7 juli: € 90
 • Inschrijven t/m 15 september: € 100
 • Inschrijven t/m 9 oktober € 125

Alle prijzen zijn exclusief btw.

Kan ik ook naar OR Live als ik me niet vooraf heb geregistreerd?

Ja, bezoekers zonder voorregistratie kunnen alsnog ter plaatse bij de Bezoekersbalie aan de kassa een toegangsbewijs kopen voor € 150 excl. btw. Let op! Aan de kassa kan niet worden gepind. U kunt kiezen om een factuur nagestuurd te krijgen of contact betalen aan de informatiebalie.

Hoe bereik ik de Fokker Terminal met de auto of met het openbaar vervoer?

LET OP! I.v.m. werkzaamheden aan de Binckhorstlaan, zet navigatie uit en volg onderstaande route:

 • Komende vanaf Amsterdam/Utrecht/Rotterdam: volg de A12 richting Den Haag Centrum
 • Hou na het Prins Clausplein rechts aan en neem de eerste afslag         (nummer 4: Voorburg Den Haag, Binckhorst)
 • Bij de verkeerslichten onderaan de afrit linksaf, vervolgens rechtdoor de Maanweg volgen
 • Einde Maanweg met de bocht mee naar rechts de Binckhorstlaan op
 • Let op de Gele borden ‘Fokker Terminal’
 • Sla linksaf bovenop de heuvel die voor het bouwterrein ligt
 • Sla na de heuvel direct rechts en daarna direct links om het terrein van de Fokker Terminal op te rijden

Komt u met het openbaar vervoer? Naast de reguliere verbindingen rijden er op beide dagen pendelbussen tussen station Den Haag Centraal en de Fokker Terminal. De pendelbussen rijden tussen 08.00 uur en 16.30 uur. De bussen van Koninklijke Beuk vetrekken vanaf het busplatform op de 1e etage van het station aan de achterzijde van het Connexxion huisje en zijn herkenbaar aan de borden met ‘Fokker Terminal’ aan de zijkant. Een steward in een geel hesje is ter plaatse voor eventuele vragen. Na afloop van OR Live rijden de bussen ook weer terug. Reist u vanaf Holland Spoor? Komt u aan op Den Haag Holland Spoor, dan kunt u daar lijnbus 26 nemen die u in ongeveer vijf minuten naar de Fokker Terminal brengt. Lijn 26 richting Voorburg Station. Vertrektijden van lijn 26 vindt u hier Uitstappen bij halte Zonweg, loop terug naar de Binckhorstlaan, steek over en volg het voetpad aan uw linkerhand. De Fokker Terminal ligt aan de achterzijde van het bouwterrein. Reist u vanaf Den Haag Centraal met het openbaar vervoer? Neem dan Lijn 46 richting Voorschoten Vlietwijk via Leidsenhage. Vertrektijden van lijn 46 vindt u hier Uitstappen bij halte Zonweg, loop terug naar de Binckhorstlaan, steek over en volg het voetpad aan uw linkerhand. De Fokker Terminal ligt aan de achterzijde van het bouwterrein.

Waar vandaan rijden de pendelbussen?

De pendelbussen rijden tussen 08.00 uur en 16.30 uur. De bussen van Koninklijke Beuk vetrekken vanaf het busplatform op de 1e etage van het station Den Haag Centraal aan de achterzijde van het Connexxion huisje en zijn herkenbaar aan de borden met ‘Fokker Terminal’ aan de zijkant. Een steward in een geel hesje is ter plaatse voor eventuele vragen. Na afloop van OR Live rijden de bussen ook weer terug.

Waar kan ik parkeren tijdens OR Live?

De Fokker Terminal beschikt over parkeerfaciliteiten achter het gebouw. Bij de infobalie op OR Live kunt u contact een uitrijkaart kopen van € 10, excl. BTW. Bij het tweede caterpunt kunt u deze ook pinnen.

Wat kost parkeren bij de Fokker Terminal?

Het is mogelijk gebruik te maken van het parkeerterrein van de Fokker Terminal. Bij de entree van OR Live kunt u een uitrijkaart van € 10,- excl. BTW kopen.

Wat zijn de voorzieningen voor minder validen?

OR Live is gedeeltelijk toegankelijk voor minder validen en rolstoelgebruikers. De beursvloer en workshops op de begane grond zijn volledig rolstoelvriendelijk. LET OP: sommige workshops bevinden zich op de eerste etage. Deze zijn niet goed toegankelijk voor mindervaliden.

Ik ben iets vergeten/kwijtgeraakt tijdens een bezoek aan OR Live, Waar kan ik terecht?

Gevonden voorwerpen worden verzameld bij de informatiebalie bij de entree, waar u ze tijdens de openingstijden kunt afhalen. Let wel, Performa is niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van uw eigendommen.

Waar kan ik mijn jas ophangen?

Bij de entree van de Fokker Terminal is een onbewaakte garderobe. Hier kunt u uw jas en tas ophangen. De organisatoren zijn niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van uw eigendommen.

Ik ben geinteresseerd in een partnerschap van OR Live, kan dat?

Bent u geïnteresseerd in een partnerschap van OR Live 2019? Neem dan contact op met Performa op 070-3107011.